Santpoort-Noord

Santpoort-Noord is een dorp op zich binnen de gemeente Velsen. De inwoners voelen zich in eerste instantie Santpoorters en in tweede instantie Velsenaren. Ten westen van het dorp kun je de duinen van Nationaal Park Kennemerland in om te wandelen of te fietsen. In Santpoort liggen vrij veel winkels in de Hoofdstraat en aan de Hagelingerweg. Er is een sportpark met een tennis- en een atletiekvereniging. Er zijn busverbindingen met IJmuiden en Haarlem en er is een NS-station aan de westzijde van het dorp.

Hagelingerweg-West, deze buurt in Santpoort-Noord heeft een gemengde bebouwing, zij het dat de meerderheid van de woningen in het dorp bestaat uit eengezinswoningen in de koopsector. De in dit gedeelte aanwezige huurwoningen zijn kleine eengezinswoningen. Een aantal is nog gesplitst in zogenaamde duplexwoningen. Bij het leegkomen van deze woningen worden de boven- en benedenwoningen waar mogelijk samengetrokken.
Deze buurt wordt omgrensd door de Hagelingerweg en Broekbergerlaan (aan de westkant), de Hoofdstraat, Johan Beemlaan, Burgermeester Rijkenspark Noord en de Santpoortse Dreef.


< Terug naar overzicht